#CedefopVideoAward je natječaj koji organizira Cedefop, Europski centar za razvoj strukovnog osposobljavanja (www.cedefop.europa.eu), sa sjedištem u Solunu u Grčkoj i s ciljem promicanja izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO) u cijeloj Europskoj uniji i izvan nje. Natječaj za 2023. dio je aktivnosti Europske godine vještina te s velikim zadovoljstvom pozivamo  učenike strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Hrvatskoj da svojim sudjelovanjem doprinesu promociji Europske godine vještina.

Natječaj je isključivo namijenjen timovima polaznika strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (početnog strukovnog osposobljavanja ili trajnog strukovnog osposobljavanja kasnije u životu) u Europskoj uniji, Islandu i Norveškoj. Očekuje se da će svaki tim izraditi videoisječak od najviše 60 sekundi s jasnom porukom o „Europskoj godini vještina: podijelite svoje vještine!” i popratnim opisom od najviše 100 riječi.

Natjecanjem se želi potaknuti polaznike diljem Europe na razmišljanje o tome što za njih znače vještine koje su stekli u okviru osposobljavanja i projekata te što su postigli tijekom svojeg iskustva u učenju. Traže se priče o svim vještinama, uključujući zelenu i digitalnu, koje su sve više dio širokog raspona tradicionalnih i novih zanimanja povezanih sa strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem.

Natjecanje je otvoreno od 19. listopada 2023., a rok za je 15. prosinca u 23:59. Dva najbolja video uratka bit će prikazana na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Solunu u ožujku 2024.

Više o pravilima natjecanja možete pronaći ovdje, a prijavu možete izvršiti na poveznici.