Cedefop Briefing Notes

Posljednje vijesti

 Partnerski forum ReferNet mreže 2024. godine održava se uživo po prvi puta nakon pandemije COVID-19 te prvi puta u Hrvatskoj.

#CedefopVideoAward je natječaj koji organizira Cedefop, Europski centar za razvoj strukovnog osposobljavanja (www.cedefop.europa.eu), sa sjedištem u Solunu u Grčkoj i s ciljem promicanja izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO) u cijeloj Europskoj uniji i izvan nje. Natječaj za 2023. dio je aktivnosti Europske godine vještina te s velikim zadovoljstvom pozivamo  učenike strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Hrvatskoj da svojim sudjelovanjem doprinesu promociji Europske godine vještina.

 

 

Ovim putem pozivamo sve  strukovne škole, nastavnike i učenike da se uključe u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Nacionalna kontakt točka u Hrvatskoj je i ove godine Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Središnji događaj održat će se od 16. do 20. svibnja 2022. u hibridnom obliku.

Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (Cedefop) poziva učenike strukovnog obrazovanja da se prijave na fotografski natječaj #CedefopPhotoAward.

Rss feed

Stakeholders across Europe see a steady progress towards increased transparency of qualifications, especially in the formal education and training domain.

Representatives from 23 European Union Member States have met to prepare the 2025 release of Cedefop’s Skills forecast

Vocation education and training (VET) systems across the EU are affected by the constant changes in the economy, society and labour market, so making them agile and flexible is of paramount importa

In August 2023, the Latvian and German education ministries signed a declaration of cooperation in the fields of vocational education and training (VET) and lifelong learning.